Cautare

11274 de rezultate pentru "romani munca strainatate" (4.03 secunde)
Multi romani s-au grabit zilele acestea sa obtina cardul european pentru a pleca la munca in strainatate. ... Cat despre romanii care se duc sa munceasca in strainatate, acestia pot beneficia de asistenta medicala daca lucreaza legal.
Potrivit specialistilor, una din urmarile acestei situatii va consta, probabil, într-o colaborare mai buna între agentiile imobiliare din Craiova si cele din strainatate, care în prezent este aproape inexistenta. „Deocamdata nu exista colaborari între agentiile imobiliare din Craiova si cele din strainatate.
"Nu am facut niciodata vreo diferentiere intre cetatenii romani din interiorul tarii si cei din afara.
Acesta nu acopera tratamentul in strainatate pentru afectiunile care au existat inainte de a incepe o calatorie, ci numai problemele de sanatate care apar in timpul sejurului si pun in pericol sanatatea persoanei.
Autoritatile ar putea atrage inapoi in tara muncitorii din constructii plecati la munca in strainatate prin acordarea unor prime de instalare, a declarat ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely.
Un studiu intitulat "Locuirea temporara in strainatate.
Muncitorii romani au trimis in tara anul trecut 5,32 miliarde de euro, cu 1,5 miliarde de euro mai mult fata de 2005, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Banii trimisi de romani insumeaza circa 6% din Produsul Intern Brut (PIB).
Astfel, daca pana acum Raluca manageria viitorii oameni de radio, din septembrie isi va pune amprenta asupra balerinilor romani care vor face performanta in tara si in strainatate.
o data ca s-a plantat padurea, apoi pentru ca li s-a platit salariu pentru munca prestata chiar in folosul lor. ... imi lichidez ferma zootehnica si ma mut in strainatate, in Moldova sa zicem, pentru ca ies mai bine daca imi fac acolo ferma zootehnica.
Domeniul constructiilor este unul din cele mai cautate si flexibile sectoare economice in ceea ce priveste forta de munca. De aceea, multi constructori romani isi cauta de lucru prin tarile UE, dar si prin alte tari care le pot oferi un castig mai mare decat la noi.
Asa ca atita timp cit cineva are posibilitatea de a cistiga de zece ori mai mult decit in tara, chiar daca munceste zi lumina in constructii sau face "baby -sitting " la mosnegi, migrarea fortei de munca va continua la acelasi nivel.
Altfel spus, intreprinzatorii romani cu ceva mai multa potenta financiara au descoperit avantajele infiintarii in anumite state ale lumii de firme denumite generic off-shore ("departe de tarm"). ... Pentru romani, sintagma de paradis fiscal, desi peiorativa, este cu totul indreptatita.
(2) Casatoriile dintre persoane de acelasi sex incheiate sau contractate in strainatate fie de cetateni romani, fie de cetateni straini nu sunt recunoscute in Romania.
Astfel, analiza mentionata releva faptul ca se face un tapaj enorm pe seama pericolelor migratiei, in timp ce economiile statelor respective sufera de lipsa cronica a fortei de munca calificate.
Astfel, analiza mentionata releva faptul ca se face un tapaj enorm pe seama pericolelor migratiei, in timp ce economiile statelor respective sufera de lipsa cronica a fortei de munca calificate.
Masuri de stimulare a unor sectoare cu efect de antrenare in economie Crearea Fondului national de locuinte care sa permita construirea a 50 mii de locuinte complet echipate supuse regimului de inchiriere cu garantii acordate prin Fondul de garantare pentru IMM-uri (Legea aprobata deja in Senat) Sprijinirea IMM-urilor aflate in dificultate din cauza crizei economice prin instituirea unei scheme de ajutor de stat care sa includa si folosirea fondurilor europene Sustinerea productiei de export prin garantii si contragarantii mai ales pentru participarea la licitatii internationale Utilizarea scrisorii de garantie bancara ca si garantie de buna executie pentru societatile din domeniul constructiilor, Crearea unui proiect national in domeniul mediului si anume irigatii, amenajari hidrotehnice si amenajarea solului Stimularea infiintarii parcurilor stiintifice si tehnologice, precum si a clusterelor de competitivitate Crearea Fondului de Investitii de risc care sa aiba in vedere promovarea investitiilor inovative in tara si strainatate Folosirea clauzelor din contractele comerciale de tip Off-set pentru realizarea de investitii in contrapartida pentru stimularea si dezvolatrea industriei alimentare.
RomA¢nii au invatat ce sa ceara la locul de munca si au devenit din ce in ce mai pretentiosi in 2007.
De exemplu, avem foarte multe comunitati de romani in diaspora pe care le tratam cu maxima responsabilitate. Va aduc aminte nu doar de Madrid si de comunitatile de romani plecati la munca in Occident, dar mai ales de Valea Timocului, Republica Moldova, romanii din Ungaria si din Ucraina.
Indiscutabil, toti sunt cetateni romani loiali statului roman. ... Al doilea grup de aromani considera ca sunt cetateni romani, dar au o alta origine decat romanii nord-dunareni si ca aromana este distincta de limba romana.
Numarul de alegatori pentru alegerile prezidentiale din noiembrie Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) informeaza, intr-un comunicat de presa, ca numarul alegatorilor pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie este de 18.313.698 cetateni romani, iar pentru turul al doilea al alegerilor din 16 noiembrie este de 18.321.512 cetateni romani.
google-analytics.com